Bendrijos reikalai – Balandis 2 TALKA

Sveiki sodininkai, pasitinkantys jau vis šiltėjantį pavasarį mūsų bendrijoje…
Kaip ir kasmet prieš darbus ir poilsius organizuojama talka bendrijos aplinkai (ir aplink) tvarkyti.
Šiemet, kaip ir pernai, PIRMA talka bus balandžio 21 d. 10.30 kaip ir visoje Lietuvoje DAROM 2012 rėmuose.

Tik šiandien galutinai baigiau suderinti visus veiksmus su Vilniaus raj. savivadybe, Pagirių seniūnija, Nemėžio komunalininku ir B.Vokės girininkija.
Su seniūnija suderinta atliekų priėmimo vieta – laikina aikštelė prie seniūnijos. Dėkui Jiems labai.
UAB „Nemėžio komunalininkas” atsiūs nemokamai automobilį surinktoms atliekoms. Dėkui Jiems labai.
B.Vokės girininkija duos maišų. Dėkui Jiems labai. Didelis dėkui už pernai įrengtus suolus ir stalą prie upės (Spauskite ant nuotraukos jos išdidinimui).

Ką tai reiškia!

Taigi, kaip jau ne kartą minėjau, bendrijos narys (turintis kartą metuose dalyvauti talkoje arba atidirbti veliau) galės dalyvauti ne tik šioje PIRMOJE talkoje, bet ir dar keliose, kurios bus gegužės ir kt. mėnesiais.

Kadangi turime aptvarkyti aplinką aplinkui save, tad tvarkysime, kaip ir pernai, miško dalį prie mūsų ir link upės (kur daug kas eina pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiais, pasimaudyti, pažvejoti ir pan.) bei prie 1-os gatvės, tad šie darbai daugiau tinka moterims, vaikams ir keliems vyrams.
Tikiuosi kad vyrai aktyviai dalyvaus talkos darbuose kaip ir pernai, nes tokiu būdu galėsime taip pat pasitvarkyti šiemet mūsų kelius (užpildami duobes, formuodami pagrindinio kelio pakraštį vandens nutekėjimui). Šiemet šiems kelio darbams porai valandų samdysime ir technikos (traktoriuką), kadangi kelio būklė vietomis reikalauja tvarkymo, nes vanduo neturi kur nutekėti. O duobės kelyje pirmiausia formuojasi, jei nėra kur nutekėti vandeniui.

Taip pat tvarkysime kelias sankryžas pasivaikščiojimų gatvėje.

Šiemet bus šios naujovės dėl talkos!
1. Dirbsime iš anksto pasiskirstytose grupėse/komandose, kur darbus kuruos, vykdys registraciją iš anksto paskirtas kuratorius. Kuris ir detaliau paaiškins ką daryti.
2. Pridedamas talkos darbų aprašas (faile yra dvi dalys – sąrašas ir schema) (čia) su mūsų bendrijos schema/numatomų darbų vieta. Manau, kad iš anksto susipažinę su numatomais darbais, organizuočiau juos atliksime ir efektingiau, taip susikurdami gerą darbinę nuotaiką ir puikų rezultatą.
3. Tie kas rinks šiukšles, bus prašomi atrūšiuoti atliekas į tris dalis (plastiko butelius, stiklo tarą ir likusias šiukšles). Atsakinga Saulė Kavaliauskaitė ir kt. kuratoriai.
Vaikai, surinkę maišą plastiko butelių ir stiklo, bus apdovanoti šokolado plytele, kadangi priduosime šias šiukšles, o nevešime į savartyną.
4. Kadangi šiemet konteinerio stambiagabaritėms atliekoms neturėsime (ASA nuo 05.01 nebe mūsų vežėjas), tad galėsite tvarkingai sukrauti prie vandenvietės, nemokamai išvež „Nemėžio komunalininkas”. Tačiau prašymas – „nesutempti viso/pusės savo sukaupto nereikalingo turto” – nes tam turite samdytis patys vežėjus, o galima atnešti tik keletą nebenaudojamų daiktų. Padangas nešti draudžiama, jas nemokamai galite priduoti Vilniuje prie Gariūnų.
5. Vyrams, kurie galės padėti automobiliu su priekaba, bus užskaitoma dalyvavimas kaip už du narius. Priekabų reikės, nes kaip ir pernai bus atvežta žvyro duobėms užpilti, ir reikės paskirstyti bendrijoje per 5-7 vietas .
6. Kas negalės dalyvauti šioje ar kitose talkose, yra parengtas darbų sąrašas (pridedama), kuriuos bus galima atlikti vėliau ir bus užskaitoma kaip dalyvavimas talkoje.
7. Darbai talkoje išskirti tam, kad vyrai nudirbtume sudėtingesnius darbus, o moterys lengvesnius, be abejo tai gali būti ir kitaip, atsižvelgiant į sveikatos būklę.
8. Talkoje dalyvaujame 2 valandas. Nuo 10.30 iki 12.30
9. Šiemet Talkų šie tikslai: PIRMOS talkos – apsitvarkyti aplinką ir kelius, ANTROS ir KT.TALKŲ (bei papildomai atliktų darbų) po truputį pradėti kurti bendruomenės poilsio ir sporto zoną vandenvietės vietoje, atliekant pradinius paruošiamuosius smulkius darbus.
10. Vyresnių kaip 75 metų narių dalyvavimas užskaitomas talkoje, jei jie dirbančius pavaišins, atnešdami arbatos ir vandens :).

Taigi esate laukiami visi su gera nuotaika ir pirštinėm visų talkų metu, kai galėsime patys susitvarkyti ir pagerinti aplinką, kelius ir bendro naudojimo zonas, objektus.

Papildomai primename, kad tie, kas nedalyvavote ankstesnėse talkose (2008-2010m.) ir norite sutaupyti 20 Lt, galite dalyvauti kitose talkose ir bus užskaityta praėjusios talkos.

Taigi iki susitikimo prie skelbimų lentos balandžio 21 d. (šeštadienį ) 10.30 val.

Pabaigai pridedamas sąrašas tų, kas dalyvavote praeitoje 2011 talkoje (mėlynai dalyvauta, raudonai taip pat dalyvauta, geltonai mokėta) (čia), iš karto pastebėjimas, kad pernai 2011 ne visi užsirašė kas dalyvavote (tokių dar liko apie 10-20 ) nes prieš tai vyko sutarčių pasirašymas su LESTO ir dirbo tikrai daugiau kiek pamenu narių, nei užsiregistravo, tad geranoriškai prašome priminkite jei pamenate kas šalia Jūsų dirbo, bet neužsiregistravo 2011 metais balandžio 16 ir gegužės 7 dienomis.

Kadangi Juozas pernai padarė gražių talkos nuotraukų, tai kelis atsekiau, kas dalyvavo bet neužsirašė:
Tadas Grenda
Aleksandr Filatov (tevas)
Algis Blažonis
Algirdas Graitavičius
Irena Nakienė
Olgos Buzanovskos vyras
Vaivuckas Mykolas
kiti??? priminkite ir atvykę į talką ar vėliau prieikite (praneškite) prie pirmininko atsižymėti 2011 m. talkos sąrašuose.

Pridedama foto iš 2011 04 16 DAROM 2011 talkos


Pagarbiai
Aidas Kavaliauskas
Valdybos pirmininkas

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.