Praėjęs 2012 03 25 visuotinis susirinkimas

Sveiki visi.

Dėkui tiems, kas atvykote į susirinkimą. Tikiuosi tos 3 val konstruktyvių diskusijų ir visais klausimais priimtų sprendimų netgi kai kuriais „aštriais” klausimais Jums neprailgo.
Juolab kad sprendžiate klausimus, kurie įtakoja mūsų sodininkavimą ir gyvenimą mūsų bendrijoje „šiandiena ir rytdiena”. O ir smagu matyt kad kaimynai susikoperavę ir viena mašina atvažiuoja ar vieni kitus paveža, tokie pavyzdžiai tik stiprina bendruomenę.
Labai džiaugiuosi, kad daug daugiau aktyviai dalyvavo „jaunimo”, kuriam pasirodo tikrai ne vis vien… kas pas mus vyksta.

Teko girdėti keletą nuomonių iš šalies, kad toks pavasarinis susirinkimas yra labai nepatogus.
Nežinau kokia dalyvavusių nuomonė, bet mano nuomone:
Darganotą pavasario sekmadienio pusdienį susirinkus šiltoje rekonstruotoje mokyklos salėje, ant minkštų kėdžių ir projektoriumi ant sienos, analizuojant duomenis, dokumentus ir kitą medžiagą, bei gurkšnojant šiltą arbatą ir sausainį – yra nepalyginamai patogiau ir, svarbiausia, produktyviau bendrijos nariams diskutuoti, bei svarstyti klausimus ir priiminėti sprendimus, nei vandenvietėje atvirame lauke (su nenuspėjamais orais prieš dvi savaites parenkant datą) skubiai svarstant ir visiems patiriant nepatogumus, kai saulė spigina, ar lietus prapliumpa, ar pan., „kažkada tai buvo naudinga.”
O ir suma, išleista salės nuomai (40 Lt) ir arbatai, sausainiams, puodeliams, mineraliniam vandeniui ir pan, (65 Lt), yra tikrai nežymi metinėje sąmatoje (nenumatytose išlaidose).

Sekantis planuojamas ataskaitinis susirinkimas vyks birželio mėn, ko gero vandenvietėje ir bus trumpas, nes jame bus žymiai mažiau klausimų, kadangi turėjome pavasarinį susirinkimą (aktualiais klausimais), kur priėmėme sprendimus (ir vėl dėkui už tai dalyvavusiems).

Svarbiausia, kuo asmeniškai džiaugiuosi, kad nebuvo nei vienos balso perleidimo sutarties, nes kaip minėjau, pakartotiniame susirinkime (SB įstatymas) pakanka kiek bedalyvautų susirinkusių (iškyrus kelis atvejus). Ir tai rodo, kad kam aktualu, tas visada pasistengs sudalyvauti susirinkime, nes jam tikrai rupi.
O buvę balsų perleidinėjimo atvejai buvo peržengę visas moralės ir padorumo ribas, nes tada prasideda nesuvokiama kova, tad aš asmeniškai dėsiu visas pastangas, kad tai nebepasikartotų.
Be abejo suprantama, kad ne visada sodininkas gali sudalyvauti (ligos, jubiliejai, reikalai ir kt.), bet manau, kad niekas netrukdo ir iš anksto pasidomėti, nuomonę išreikšti ir pan.

Tad belieka tik apgailestauti dėl tų, kas nedalyvavo, nes tie, kas dalyvauja, turi galimybę spręsti už kitus svarbius bendrijai klausimus (kad ir tų pačių sukauptų lėšų panaudojimą ir kt. ir t.t.) ir dar pasikartosiu – tai tikrai dažniausiai tie patys veidai ir tikrai matosi kad jiems rupi bendrijos reikalai, o ne bet koks rankos pakėlimas.
Tad pasikartosiu – kviečiu, būkite aktyvūs visomis bendravimo formomis, susirinkimuose, nes smagu, kad ir susirinkime gimė naujų įdėjų, pasiūlymų.
Na o tie, kas nedalyvaujat, nepykit kad už jus sprendimus priima kiti, nes ar sudalyvaut 1-2 kartus metuose susirinkime yra jūsų apsisprendimas.

pridedu Romualdo Stonio foto (dėkui jam).

(Spauskite ant nuotraukos jos išdidinimui)


Pagarbiai
Aidas Kavaliauskas
Sodininkų bendrijos „Vokė”
Papiškių km., Pagirių sen., Vilniaus raj.
Valdybos pirmininkas

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.