BENDRIJOS praeiti metai ir pasibaigė žiema

Sveiki visi Vokės sodiečiai.

Kad ir kaip stengiuosi Jus kuo anksčiau informuoti apie mūsų aktualijas, problemas ir naujienas… bet, dėl info gausumo ir noro Jums maksimaliai pateikti jos kiek galima daugiau, atsilieku nuo savo suplanuotų grafikų kaip kad rašau laiškuose, bet pasistengsiu pasivyti…

Gėda pripažint, bet nesugebėjau Jūsų net su Naujais Metais pasveikint, o rašiau vis tik apie buhalterijos priėmimus ir pan., bet iš tikrųjų ties šiais klausimais visą žiemą ir dirbau aš, Judita ir valdybos nariai.

Bet kap juokaujama …su Naujais metais galima sveikinti pirmą pusmetį… juolab kad mums sodininkams Nauji metai sode – tai turbūt yra sezono pradžia, kuri jau visai ant nosies… tad sveikinu su pasibaigusia žiema, kurią per Užgavėnes išvijome čia sode….

Noriu visiems padėkoti, kas padėjote organizuoti šią šventę – tai visi kas dalyvavote (nes jūsų visų vaišės tikrai per barzdą varvėjo)… beje, kad nepamirščiau, kažkas palikote pintinėlę – atsiliepkit (spauskite ant nuotraukos išdidinimui).
Bet labiausiai visų vardu noriu padėkoti mūsų nariui Gžegoš Valiuk už nuostabų „geležinį arkliuką”… kuriuo tikrai labai smagiai ir vaikai ir suaugę pasivažinėjo… gal todėl ir žiema taip staigiai baigėsi :)…DIDELIS DĖKUI …GŽESIUI…. (spauskite ant nuotraukos išdidinimui)
Taip pat dėkoju ir Renatai Slabadienei ir Beatai Valiuk, kurios mums taip skaniai iškepė blynus, ir Tadui už skanius lašinukus, ir Eglei už blynines širdutes, ir Ritai už malkas ir cukierkas, ir Petrui už pagalbą, statant „morę” kaip visada… ir visiems kurie buvote ir jūsų nepaminėjau.

O taip pat noriu padėkoti už praėjusius intensyvius metus mūsų bendrijoje (ko nepadariau per Naujuosius)… tai sodininkai, kurie skiria savo laiką, entuziazmą ir žinias, nuoširdžiai padeda kurti mūsų gražų sodą-kaimelį savo pastangomis ir įvairiomis priemonėmis neprašomi ir tai daro neatlygintinai, taip, tai atrodo nedaug, kai šiandien dieną viskas vertinama pinigais ar pan., bet manau tiems žmonėms, kurie tai daro, tai suteikia gerą vidinį jausmą, kurio už jokius pinigus nenusipirksi… ir mūsų visuomenėje turbūt turėtų kuo dažniau grįžti ir… būti tas nieko nekainuojantis, bet tikrai stebuklus darantis žodis, kurį šiuolaikiniai vaikai jau girdi ir mato, bei turbūt vartoja retai… tai AČIŪ

DIDELIS JUMS AČIŪ už pasiaukojimą mūsų Vokės sodui:
Pirmiausia aišku tai valdybos nariai, kuriuos norėčiau kad Jūs visi sodininkai, išrinkę į valdybą, tikrai visada sutiktumėt pagarbiai ir pagelbėtumėt, jei jie kreipsis į Jus, nes šie žmonės aukoja savo ne tik laiką, benziną, bet atlieka nemažai Jums nematomų organizacinių ir kt. bendrijoje iškylančių darbų ir reikalų.
Ir jaučiu pareigą parodyti Jums, kad būti bendrijos Valdybos nariu yra nelengva, bet garbinga ir Jūs jiems turėtumėte jausti padėką, nes jie dirba visuomeniniais pagrindais…

1. Dėkui Petrui Revuckui už pagalbą man kaip primininkui bet kokiu klausimu, problema, ar tai pagalba susirinkimams, šventėms, dokumentacijos tvarkymui, sekretoriavimui posėdžiuose, pagalba per buhalterės priėmimą, atliekant smulkius įvairius darbus kontaktuojant su policija dėl šunų, skelbimų segimas, eglutes pastatymas, problemų išsiaiškinimas ir t.t.t.t.t.t..t.t.t.t.t.t.t.t.t – tai drąsiai galiu sakyti – mano dešinė ranka pirmininkaujant.
2. Dėkui Juozui Deksniui už pagalbą aktyviai bendraujant valdybos klausimuose el.erdvėje, principingas nuomones įvairiais bendrijai aktualiais klausimais, gal kartais ir skubota nuomone ir karštoka, bet tikrai principinga, vien ko verta pastabos pas notarus kai pardavinėjome prieš metus mūsų el.tinklus… vienintelio pastebėta pas notarą rengiant Lesto sutarties pažeidimų, tai valdybos narys, kuris visada analizuoja dokumentų teisinę pusę ir pan… be to Juozo kelti įvairūs klausimai nuo pat 2004 metų atvedė iki šiandienos, kai mes galime visi lygiateisiškai žinoti, domėtis, dalyvauti bendrijos gyvenime.
3. Dėkui Romualdui Stoniui už tai, kad jis jau beveik 20 metų dalyvauja įvairiose valdybose, skiria tam laiko, bei pareiškia savo principines nuomones, taip pat dėkui kad filmuoja šventes, pernai skyrė naujas nepanaudotas skardas mūsų bendrijos skelbimų lentai, visada aktyvus visose talkose, už bendravimą su sodininkais.
4. Dėkui Rimai Jastremskienei už tai, kad stropiai pernai, perėmus bendrijos dokumentaciją, padėjo aiškintis narystės klausimus, pastoviai sekretoriauja posėdžiuose, susirinkimuose, rašo protokolus (vien įrašą perklausyt tenka po 3-5 valandas).
5. Dėkui Marijai Makevič už tai, kad padeda dalyvaujant posėdžiuose, aktyviai perduoda informaciją aplinkiniams sodininkams, padeda šventėje, talkų organizavime… o svarbiausia… sutaiko mus vyrus, per posėdžius karštai bediskutuojančius :)))
6. Dėkui Romualdui Svobūnui, kuris padeda spresti klausimus, susijusius su kompiuterine technika ir pan., vien jo dėka pavyko, kaip nutarta susirinkime, nupirkti gerą kompiuterį bendrijai, sutaupant kelis šimtus litų, pagalba kuriant internetinį puslapį ir t.t., aiškinantis dėl interneto gerinimo.
7. Dėkui Andžej Perveinis už informaciją ir organizavimą gaminant mūsų adresų lenteles, taip pat kad padeda kai reikia tampyti suolus, atlikti kitus techninius darbus.
8. Dėkui Arvydui Gražiūnui už nuoseklumą, principingumą, pagalbą, tikrinant dokumentaciją, būsimą sporto aikštyno klausimų aiškinimąsi.

Kitiems aktyviems sodininkams

Dar pernai Buvusiems valdyboje.
Dėkui Mindaugui Gelčiui už tai, kad praeitą žiemą suprato kad bendrijoje atėjo nauji laikai, ir atėjo laikas pokyčiams, be to dėkui už šiuo metu jo anūko ir jo kuriamą mūsų bendrijos internetinį puslapį (tuoj pasirodys).
Dėkui Rimai Tamulionienei, kuri irgi pernai suprato, kad atėjo laikas pokyčiams bendrijoje, be to padėjo pernai sutaupyt lėšų greideriuojant mūsų pagrindinį kelią (vėliau papasakosiu).
Dėkui Angelei Šakuro už jos gražiai puoselėjamą sodybą ir dalyvavimą šventėse.
„Ypatingas” „””””””dėkui””””” Lionginai Navagruckienei, kuri suprato rudenį, kad nebesusitvarko su buhalterės darbu ir nebesugebėjo savo betvarkėje paaiškinti ką nors per beveik pusmetį ir pasitraukė savo noru, bei paliko visišką betvarkę, chaosą, suklaidintus sodininkus bendrijos buhalterijoje, už rudenį „pamestus” svarbius buhalterinius dokumentus, ….. negrįžtant prie jau begalės betvarkės, žmonių supriešinimo, apgaudinėjimo, informacijos neteikimo administraciniuose kaip pirmininkės reikaluose.

Didelis ačiū mūsų naujai (nuo 2011 09 14 ) buhalterei Juditai Jokubaitytei už tai, kad per pastarąjį pusmetį bando įvesti mūsų buhalteriją į buhalterijos vėžes (kaip tai privalu), bei pertikrino nuosekliai viso praėjusio dešimtmečio buhalterinius mokesčių dokumentus, už tai kad pagal tai, kas rasta, padeda man pagal sukurtą duomenų sistemą viską susisteminti, paaiškinti sodininkams jų neatitikimus, siekiant įvesti tvarką visiškoje iki tol buvusioje betvarkėje.

Dėkui Gražinai Dilienei ir kitoms revizijos komisijos narėms už kruopštų praėjusių metų patikrinimą, bent jau pagal finansinius dokumentus, jų eiliškumą ir tvarkingumą.

Kitiems aktyviems sodininkams
Dėkui Olgai Nozdrinai už aktyvumą susirinkimuose, valdybos posėdžiuose.

Dėkui Elvyrai Gelčienei, Irenai Karpusenko, Vandai Skudutienei, Gražinai Tulupov, Reginai Kavaliauskienei, kitoms moterims, kurios padėjo puošti vandenvietę, grėbė šieną per praeitą vasaros šventę, suruošė suneštines vaišes. Didelis AČIŪ Loritai Detiukevičienei už nerealiai skanią jos pagamintą girą (visą bidoną) vasaros šventei. Tai buvo fantastiška gira.
Olgai Bužanovskai už tai, kad kasmet padeda su vaikais papuošti Kalėdinę eglutę.
Vyrams, kurie padėjote pastatyti pavėsinę vasaros šventei, aktyviai dalyvavote vasaros šventėje.
Komandų kapitonams, kurie subūrėte komandas – Mindaugui Gelčiui, Algiui Blažoniui, Olegui Detiukevič, Gžes Valiuk.
Dėkui visiems sodo vaikams, kurie padėjote ruoštis šventėms, esate savo sodo-kaimelio tikri gyventojai.

Dėkui 4-os gatvės sodininkams (ypač Irenai, stipriai apkandžiotai Aldonai), kurie nepykote ant manęs, kad taip sunkiai sekėsi tvarkytis su paliktu be šeimininko šunimi, kai pasirodo šuns teisės pseudo savininkų aukščiau už žmonių saugumą ir tai teigia policija, seniūnija ir pan., na šiaip taip išsprendėme).

Dėkui Aniukštienei Genutei, Lidijai Ivanovai, Pavel matijaškoit, Tadui Grendai už tai, kad gražiai tvarko ne tik savo sklypus, bet ir tvarko, puošia, sodina mūsų bendro naudojimo plotus.
Dėkui tiems kas prižiūrite mūsų keliukų ruožą prie savo sklypelio, pastoviai šienaujate, išlyginate, negalvodami kad už mano tvoros gali būti bet kaip.

Dėkui visiems 3-ios gatvės sodininkams, kurie savo kelią labai kruopščiai prižiūri… ypač antroji atkarpa prie Nutautų, Sakalauskų, Gedgaudų, Gelčių, kur nė vieno krūmo išlindusio ant kelio, gražios tvarkingos tvoros, nupjauta kelio žolė… tai tikrai pavyzdinė gatvė.

DIDELIS DĖKUI Geraldui Kuodžiui, Mikulėnui, Juzef Vereško už tai, kad savo iniciatyva (bendrijai sutaupydami kelis šimtus Lt) betarpiškai organizavo susitariant kelio greideriavimą, kol mes ieškojome pigesnio varianto. Valdyba dar kartą Jiems dėkojame ir užskaitėme Jiems praėjusias ir šių metų talkas kaip nedidelę kompensaciją už jų finansinį indėlį į bendrijos kelių gerinimą. Dėkui Geraldui už paskolintas 6-metres kopėčias ir pagalbą bandant pakeisti perdegusią lempą.
Dėkui Vidmantui Kavaliauskui (tėvui) už pagalbą, bandant suremontuot bendrijos apšvietimo lempą, dar nebaigta (šia žiemą).

Taip pat dėkoju kurie nepatingėjote aktyviai reikšti savo nuomone el. paštu (tai ir Eglė Žvirblienė, Irena Nakienė, naujokai: (Anžela Serdiukova, Valentinas Lesevičius)
Taip pat noriu padėkoti visiems skolininkams ir tiems kurie buvote skolingi 5,10,15 metų, už tai, kad visi supratingai priėmėte informaciją ir padengėte dauguma skolas pilnai, keli įsipareigojote padengti per tam tikrą laiko tarpą.

Kadangi pernai, kaip esu rašęs, pas mus sode pavasarį gimė trys vaikučiai, negaliu nepaminėti ir apie tai, kad rudens pabaigoj anapilin išlydėjome mano kaimyną 50-metį Stanislovą Brasą, kuris čia pragyveno 10 metų, nors jis ir nebuvo tas sodininkas, kuris mėgo kuoptis darže, bet jis buvo aplinkiniams romantiškas idealistas, kuris brazdindavo gitara, dainuodavo senas rusiškas dainas, bei buvo linksmos dūšios gyventojas. Beje jo graži dukra draugauja su Donatu Montvydu… tad turiu vilties kad kaip nors gal trumpam pavyks jį pasikviest į šių metų šventę.

Atleiskite, jai ką pamiršau ar nepaminėjau… tiesiog jau ir laiko praėjo ir mūsų bendrija ne tokia maža……..

Taigi sveikinu visus su atėjusiu… pavasariu, nes šiandien jau girdėjau malonų širdžiai… turbūt 🙂 (užaugau mieste) vieversio čiulbėjimą …

Prasideda naujas šių metų sezonas, tad viliuosi, kad šiemet tokių pat aktyvių sodininkų, padėjėjų, sodo VOKĖ bendruomeniškumo puoselėtojų bus dar daugiau, tokiu būdu mūsų sodas gražės, problemos spręsis, ir čia bus gera visiems ir poilsiaujantiems, ir sodininkaujantiems, ir gyvenantiems.

Daugiau naujienų jau apie šiuos metus artimiausiuose laiškuose.

Pagarbiai
Aidas Kavaliauskas
Sodininkų bendrijos „Vokė”
Papiškių km., Pagirių sen., Vilniaus raj.
Valdybos pirmininkas

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.