Dėl interneto ir kiti bendrijos klausimai.

Sveiki, seniai rašiau mūsų puslapyje. Rytoj, t.y. rugsėjo 5 d. Etanetas atvyksta montuoti internetinio ryšio. Kaip dauguma matėte vandenvietės metalinė konstrukcija valdybos sprendimu iš vaiduoklio tapo daugiau ar mažiau estetiškai patrauklia konstrukcija (dar reiktų spręsti jos dažymo klausimą antikoziniais dažais) . Tai yra bendrijos turtas ir jis tarnaus visiems. Viršuje padarytas rakinamas liukas, kad bet kas nelandžiotu. Ir aš pats suprantu ir valdybos nariai siūlo numatyti tvarką, užtikrinančią saugų patekimą ant apžvalgos aikštelės. Kol tos tvarkos nesame aptarę, pasirašytinai dėl saugumo savo rizika pilnamečiams bendrijos gyventojams sudarysime galimybę iš paukščio skrydžio gėrėtis  bendrijos vaizdais, o dėl nepilnamečių, matyt, spręs patys tėvai. Taigi, apžvalgos aikštelė pirmiausia tarnauja bendrijos gyventojams, o montuojama Etaneto internetinio ryšio antena neapriboja mūsų galimybių naudotis apžvalgos aikštele. Medžiagos (metalas)  su atliktais darbais kainavo apie keturis tūkstančius litų.

Antras momentas.  Pradėjome ruošti futbolo mini aikštę ir tinklinio aikštelę. Tuo tikslu nuėmėme seną tvorą ir stulpus. Radome įmonę, kuri sutiko šiuos darbus atlikti už 3.500 tūkstančius litų. Jiems tik reikėjo pagalbos trosu pririšinėti tvoros stulpus išrovimui, tą darbą atlikau aš pats (tvorą su Papiškių jaunimu ir mūsų Ernestu bei Edgaru Valiuk nusiėmėme patys).  Taigi laukia keturi  šių darbų etapai – žemės paviršiaus lyginimas, kultivavimas, volavimas ir apsėjimas žole. Tuo pačiu noriu pagalbos. Gal kas išmano apie specialią tam tikslui žolę ir žino, kur pigiau jos galima nusipirkti? Kai žolė bus pasėta noriu, kad visi rūpintusi, kad iki pavasario šių aikščių niekas netryptu ir laukti, kol pavasarį suvešės žolė.

Trečias momentas. Bendrijos narių susirinkime priėmėme sprendimą privatizuoti bendro naudojimo žemę, t.y. vandenvietės teritorijos žemę bei paplentės juostą. Su paplente dar yra klausimų, o su  vandenviete viskas neblogai – rajono žemėtvarkos sk. leidimas gautas, rajono savivaldybės sąlygos išduotos.  Trečias etapas – kadastriniai matavimai. Šį darbą mums atliks  už du tūkstančius litų. Kaip ir su metalinės konstrukcijos apsaugine tvorele bei aikštynų ruošimu, rangovus bei matininką rinkomės konkurso būdu, t.y. rinkomės pigiausiai ir patikimai atliekančius darbus. Valdybos posėdyje aptarinėjome kandidatūras ir balsavome. Taigi noriu pabrėžti, kad darbai atliekami tikrai skaidriai ir dirbame bendrijos labui. Tai tiek konkrečiai apie bendrijos reikalus. Naudojamės geru oru ir stengiamės dar šiemet daug nuveikti. Jei su aikštynais gerai pasiseks, tai šiemet bandysime dar daugiau nuveikti, bet apie tai vėliau. Kaip ir iki šiol tik reikės valdybos geros valios. Taip pat labai laukiame Jūsų visų pasiūlymų dėl mūsų sporto-poilsio parkelio. Ir vaikų aikštelė dar neužbaigta, ir apie kampelį vyresnio amžiaus žmonėms reikia pagalvoti.

Valdybos pirmininkas                                                                             Petras Revuckas

 

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.